Erdőzúgás

...de több erdőzúgás

Szarvasbumm a Budakeszi Vadasparkban

2017. július 07. 11:11 - Erdőzúgás

A Budakeszi Vadaspark szarvasállománya új lakókkal bővült, így tovább erősödött a vadasparkban látható szarvasfajták sokszínűsége: a tavaly érkezett Dybowski–szikaszarvas tehén egy csöppnyi borjúval örvendeztette meg a gondozókat és a látogatókat, míg ezzel szinte egy időben dám- és gímszarvas szaporulattal is gazdagabb lett az állomány.

„A Budakeszi Vadaspark sokszínű szarvasállománya a vártnak megfelelően évről-évre, folyamatosan növekszik. Ennek köszönhetően a látogatók születésük pillanatától fogva végigkövethetik a különböző szarvasfélék életszakaszait és testközelből figyelhetik meg viselkedésüket. A dám- és gímszarvas populáció gyarapodása mellett, a kis szikaszarvas borjú érkezésével, a Kelet-Ázsiában őshonos, hazánkban kuriózumértékű szarvasféle vadasparki körülmények közti hosszú távú bemutatása is biztosított. A szikaszarvasok ugyanis Magyarországon csak betelepítés útján jelentek meg, a vadonban ritka az előfordulásuk, így kiemelt feladatunknak tekintjük bemutatni és védeni a nálunk lakó egyedeket” – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

A Budakeszi Vadaspark elsődleges célja, hogy a kis- és nagykorú látogatókkal eredeti élőhelyükön ismertesse meg a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatokat. A szakembergárda elsődleges feladata most az, hogy megfelelő körülményeket biztosítsanak a legújabb szarvas-jövevényeknek annak érdekében, hogy a látogatók minél többféle szarvasféléről tanulhassanak és láthassanak érdekességeket a jövőben is.

Forrás, fotók: Budakeszi Vadaspark

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erdozugas.blog.hu/api/trackback/id/tr6212647119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása