Erdőzúgás

...de több erdőzúgás

Így hűsölnek a Budakeszi Vadaspark lakói!

2017. június 23. 14:00 - Erdőzúgás

A Budakeszi Vadaspark állatgondozói hűsítő finomságokkal könnyítik meg a vadaspark lakóinak életét a tomboló kánikulában. A szakemberek ezzel az állatok egészségét – súlyosabb esetben pedig életüket is – fenyegető hőség veszélyeire figyelmeztetnek.

A Budakeszi Vadaspark állatgondozói a kisebb és nagyobb állatoknak kínált, jégbe hűtött gyümölcsvariációkkal arra hívják fel az állatbarátok figyelmét, hogy a tomboló kánikulában az állatokat is legalább annyira megviselheti a már-már trópusi időjárás, mint embertársainkat.

 

„Az állatok szervezetének is kiemelten fontos a vízháztartás folyamatos egyensúlya, így tálkájukban mindig legyen elegendő friss víz, biztosítsunk nekik árnyékos, felüdülést biztosító kuckót, továbbá alkalmanként egy hűvösebb fürdőt is beiktathatunk” – mondta Szilágyi Zsolt, a Budakeszi Vadaspark állatgondozója.

 

A déli napon ne vigyük őket sétálni, a tűzforró, felhúzott ablakú autóban pedig semmiképpen se felejtsük őket, a házban élő kedvencek esetében pedig napközben is biztosítsuk a megfelelő szobahőmérsékletet és légáramlást.

 

Az állatoknak a nyári napokon ráadásul több pihenésre van szükségük, ezzel szemben azonban fordítottan arányos az ételszükségletük, vagyis ilyenkor nem esznek annyit, míg vízből akár a testtömegük egyötödét is megihatják!

Forrás és fotók: Budakeszi Vadaspark

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erdozugas.blog.hu/api/trackback/id/tr3112616187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása