Erdőzúgás

...de több erdőzúgás

Az Év Erdésze 2017 házi verseny ÉSZAKERDŐ Zrt.

2017. május 31. 10:56 - Erdőzúgás

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. 2017. május 25-én rendezte meg a Senyői Vendégház környékén „Az Év Erdésze – 2017.” elnevezésű házi versenyt, mely egyben válogató is volt az országos versenyre.

A versenyen az ÉSZAKERDŐ Zrt. 13 Erdészeti Igazgatóságának 16 kerületvezető erdésze vett részt. A résztvevőket Papp Gyula erdészeti vezérigazgató-helyettes, a versenybíróság elnöke köszöntötte.

A rajtszámok kihúzását követően a versenyzők 5 versenyszámban bizonyíthatták felkészültségüket.

A komplex felismerés során 25 db vetített képről kellett felismerni erdei cserje- és fafajok téli és nyári hajtását, termését, csíracsemetéjét, típusjelző lágyszárúakat, ehető és mérgező gombákat, vadászható- és védett madár- és emlősfajokat, vadnyomokat.Az állományleírás, fatérfogat becslés feladat során 1 famagasságnyi sugarú mintaterületen kellett meghatározni az állományleíró adatokat, valamint 1 db megjelölt álló fa magasságát és fatérfogatát kellett megbecsülni.

A gyérítésjelölést vastag rudas fejlődési fázisban lévő kocsánytalan tölgyes-bükkös állományban kijelölt, 100 db törzset tartalmazó mintaterületen kellett végrehajtani az adott erdőrészlet erdőtervi előírásait figyelembe véve.

A választékolás, számbavétel során először 1 db KTT szálfa választékolását kellett elvégezni az ÉSZAKERDŐ Zrt-nél alkalmazott választékolási utasítás szerint, törekedve a legjobb értékkihozatalra. Ezt követően 3 db, különböző fafajú (B, HJ, EF) rönk számbavétele volt a feladat.

A távolságbecslés és trófeaminősítés feladat során szembecsléssel meg kellett határozni egy muflon és egy gímszarvas - erdőállományba kihelyezett - trófeájának távolságát, korosztályát, méretét és lőhetőségét.

 

A jó hangulatú verseny végén Papp Gyula erdészeti vezérigazgató-helyettes adta át a díjakat:

Első helyezett lett Dávid Gábor, a Telkibányai EI. kerületvezető erdésze, aki a maximálisan elérhető 600 pontból 497,5 pontot ért el.
Második
helyezést ért el ifj. Hudák László, a Jósva-Tornai EI. kerületvezető erdésze 478,5 ponttal.
Harmadik helyezett lett Boda Ferenc, a Sárospataki EI. kerületvezető erdésze 473,0 ponttal.

A KASZÓ Zrt. és az OEE szervezésében 2017. június 21-22. között megrendezésre kerülő országos versenyen Dávid Gábor kerületvezető erdész fogja képviselni az ÉSZAKERDŐ Zrt-t.

 

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Fotók: Tóth Lajos

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://erdozugas.blog.hu/api/trackback/id/tr6012554375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása